2010/08/26

LC Ostkaka

Claes Wallenberg tipsade om att laga ostkaka som en variant på fläskpannkakan. Perfekt som mellanmål eller efterrätt. Jag gjorde min så här:

6-8 port

6 ägg
500 g keso
1 dl gräddfil/fil (kan uteslutas)
100 g hackad mandel
3/4 dl osötat äppelmos eller 1 rivet äpple

Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda alla ingredienser och kör eventuellt ett par varv med stavmixern om du vill ha kakan lite mindre grynig. Slå upp i ugnsfast form (jag använder en springform på 21 cm) eller stora muffinsformar som du sätter ner i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen tills kakan är lätt brun, ca 45 min-1 timma för formen, eller ca 25-40 minuter för de mindre formarna.

Servera (gärna lätt uppvärmd) med mosade frysta bär eller osötat äppelmos med kanel.

Kakan går utmärkt att frysa in och sen ta fram allt eftersom.

Näringberäkning:

1/6 kaka    Fett: 18g  Protein: 20g  Kolhydrater: 6g
266

1/8 kaka    Fett: 14g  Protein: 16g  Kolhydrater: 5g
206

1/12 kaka  Fett: 7g    Protein: 10g   Kolhydrater: 5g
133

Inga kommentarer: